Arkiv

Dum, dummare… om miljöaktivisterna som KO-anmäler en elbil – anses smutsa ner miljön

 

Nissan Leaf Årets Bil 2011

Nissan Leaf Årets Bil 2011

Till 2010 års självklara höjdpunkter måste räknas det faktum att en elbil blir Årets Bil i Europa.

Bilbranschen har efter en viss tröghet i starten lyft sig i kragen och nu kommer elbilarna på rad. Alla vill vara med och slåss om kakan.

 Miljöaktivisterna borde jubla. Bilar som drivs med diesel och bensin ersätts av bilar – utan avgasrör, bilar med noll utsläpp! Inget kan väl vara bättre för vår miljö.

 Men i stället för att applådera segern väljer miljöaktivisterna i Gröna Bilister att anmäla Årets Bil, Nissan Leaf, till KO, konsumentombudsmannen.

 Aktivisterna (extremisterna?) menar att bilen inte är avgasfri – trots att den drivs med batterier och saknar avgasrör.

 Om miljöaktivisterna som anmäler en miljöbil med nollutsläpp  till KO  kan du läsa i min krönika  ”När Rätt blir Fel”  hos: www.carcity.se

Share

1 kommentar tillDum, dummare… om miljöaktivisterna som KO-anmäler en elbil – anses smutsa ner miljön

  • Jonas

    Stor supporter av Elbil själv. Längtar efter att det ska komma en med vettig laddningstid.

    Men jag förstår miljöaktivisternas anmälan, med tanke på att batteriet är mer farligt än kärnkraftens avfall (jag är för kärnkraft också). Batteriet är inte oändligt och när det väl är otjänligt och ska bytas så är det inte bara att slänga på tippen.

    Jag har för mig (har inga länkar som stödjer påståendet längre och minns inte exakta detaljer) att Toyota och ett till japanskt bilföretag gått ihop och satt som mål att en riktig elbil ska laddas fullt på en timme med 220V uttag, nå 500km på en laddning, och göra 150km/h. hr för mig att förslaget var en bil med sann 4hjulsdrift, dvs en elmotor vid varje hjul, och det tunga batteriet centralt och lågt placerat för bra viktbalans. den räknades ut att kunna nå 600bhp som jämförande kraftutvinning.

    När vi når dit, då är elbilen här för att ta över (och förmodligen trissa de redan stigande strömpriserna till astronomiska höjder). Fram tills dess? Tja, Flygplan flög inte på en dag. låt forskare och tekniker göra sitt jobb så vi kan åka till våra jobb även i framtiden.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>