Arkiv

V70 – bästsäljaren som är osäljbar på andra sidan Atlanten

 

Bästsäljare 1968.
Bästsäljare 1968.

    Hos oss är herrgårdsvagnen det självklara valet om man behöver en bil med utrymme för familj, hund och behov av att köra hem möbler från IKEA.    I andra länder är biltypen nästan död.

    Och i bilens hemland USA är ”wagons” osäljbara. Det har Volvo insett och upphört med den hos oss populära V70.  Amerikanen rynkar på näsan och kallar herrgårdsvagnen för ”farfars-bil”.

      – Jag inser att de rymliga kombibilarna är perfekta familjebilar, men det gör inte mina kunder, säger en Volvohandlare jag talat med.    

      – De begagnade V70 jag bytte in blev hyllvärmare, omöjliga att sälja eftersom alla ska ha SUV:ar och crossovers.   Ni svenskar har förstått fördelarna med de praktiska kombibilarna, säger han till mig och jag känner mig nästan lite stolt. Det är inte alla dagar vi svenskar får beröm i USA.

      – När vi tänker på kombibilar är det bilarna från 70-80-talen, kantiga och trista och inget man imponerade med på grannen minns Keith Madden, Volvohandlare i Florida.

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>