Arkiv

Lämna dagisnivån Saab – ni är faktiskt världsledande!

Marknadsföring på dagisnivå.
Marknadsföring på dagisnivå.

   Som förälder minns du kanske när du tillsammans med barnen på dagis skulle klippa ut snöstjärnor, vika pappersplan eller rita älgar och björnar.  Aldrig trodde jag väl att det skulle bli Saabs nya identitet. Snacka om marknadsföring på dagisnivå!

       Snöstjärnor, pappersplan och älgar i plast ska projiceras på en jättevägg när 9-5 visas upp i Geneve nästa månad.  Oj, vad upphetsande det ska bli!

    Skäms reklammänniskorna hos Saab för sitt arv. Är det politiskt inkorrekt att visa upp jaktplan vars teknik räknas till världens främsta?

    Saab har ett arv andra tillverkare bara kan drömma om:  Turbon – rallyepoken – flyget.

     Lilla Saab har de största tillgångar som säljer internationellt  – men förstår inte att utnyttja dem. Kanske är det dags att byta reklambyrå.

Share

2 kommentarer tillLämna dagisnivån Saab – ni är faktiskt världsledande!

 • John

  HEj Magnus!

  Håller med dig hellt o hållet.

 • Magnus Hallin

  Bra skrivet.

  SAAB borde efter deras kris, istället för att som första bil 9-5 Sedan börjat att tillverka en bil i golfklass. Och även en liten kombi med relativt lågt pris mot kund. Dom behöver ju kunder och i dagsläget ska det vara bränslesnålt och praktiskt. Dom borde även återgått till torkare på strålkastarna och stänksydd vilket höjer både säkerheten för dig och dina medtrafikanter.
  Läste i Vibilägare från 2005 att smutsiga strålkastare ger ca 25% sämre ljus.
  Med allt sprut från däcken, ökar även chansen till rost på bilen. Detta kan då leda till att rosten försvagar balkar och andra viktiga detaljer. Och detta skapar en trafikfarlig bil.
  Nu när inte bilprovningen längre har monopol, får man bara hoppas på att det inte blir som i Finland där det lätt kan fuskas med besiktningarna.
  Att fler och fler med försvagade bilar är ute i trafiken är inget drömsenario när man talar om nollvisionen.
  Bränsleförbrukningen höjs med stänkskydd på. Jag märker ingen större skillnad efter att ha monterat Rallylappar på min Citroen C2. Har även Skodas egna stänkskydd på min Skoda kombi. Visst påverkar många faktorer förbrukningen, men den största är ändå körsättet.
  Nä Saab, glöm pappersälgar och premiumbilar och titta istället tillbaka på era tidiga modeller. Då var praktiska bilar för folket och viljan att utvecklas som störst.
  Lycka till!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>