Arkiv

Toyota på banan igen!

    NASA:s rymdtekniker friar Toyota från alla påstådda problem med elektronik som skulle få bilarna att accelerera av sig själva. Efter att ha studerat fall med ofrivillig acceleration hos modeller från 2002 och framåt, alla med elektronisk styrning av gasen, kan Toyota andas ut.

    NASA har kunnat utesluta alla samband med skenande Toyotabilar och deras elektronik. I  de fall där bilar skenat utanför förarnas kontroll var orsaken att gaspedalen kärvade eller i vissa fall fastnade under kanten på en extramatta på förarplatsen. Sammanlagt återkallades nio miljoner Toyota och Lexus för kontroll. Och Toyotas högste chef Akio Toyoda fick skämmas offentligt vid förhör inför den amerikanska kongressen.

     Nu är problemen historia och Toyotas försäljningssiffror börjar peka uppåt igen.  Också andra märken har haft liknande gaspedalsproblem: Nissan, Citroën och Peugeot. Men det väckte inte samma våg av kritik som drabbade Toyota.

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>