Arkiv

Opel blir kinesiskt?

Tyska politiker förnekar tidningsuppgifter att  Opelkoncernen går så dåligt att ägaren, General Motors, överväger att sälja ut den. Anledningen är det faktum att GM förlorar pengar trots att Opelkoncernen säljer fler bilar.

 Tyska der Spiegel, med källor inom GM, kan tänka sig två köpare: Den kinesiska bilindustrin som är beredd att betala enorma summor för att komma över tysk bilbyggarteknik.  Eller inhemska Volkswagen som går bra ekonomiskt. Med den senare lösningen skulle tysk teknologi stanna i Europa och inte falla i kinesiska händer.

 Kommentar: Det är knappast förvånande om GM säljer ut Opel, man har tidigare visat sitt bristande tålamod med företag som haft problem: Saab, Hummer etc. Det teknologiförsprång GM fått  genom Opel kan man nu behålla och utveckla hos egna Daewoo som finns inom GM-koncernen och byggs i Korea.

” Bara spelulationer,” kommenterar Opelledningen.

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>