Arkiv

Nya bakslag för Fisker

Nu är det dags igen – ännu en elbil brinner!  Denna gång är det Fiskers lyxhybrid Karma som fick brandkåren i Texas att rycka ut. Nu ska samtliga 2400 levererade bilar, alla med en prislapp på runt miljonen, återkallas.

Den här gången var det inte batteripaketet som vållade problem utan en överhettad kylfläkt som fick plasten under huven att smälta och fatta eld. Det här är bara ett problem i en serie backslag för konkurshotade Fisker.  Dåligt materialval, menar kritikerna.

I våras tvingades man byta defekta batterier i redan sålda bilar och i december i fjol måste en Fisker Karma bogseras sedan den under uppmärksammade former slutat fungera under ett biltest.

Chevrolet har haft liknande problem med sin elhybrid Volt (Ampera hos oss). Samtidigt växer kritiken mot president Obama som lånat ut stora belopp till utveckling av elbilar.

Och kunderna sviker. ”En gång elbil men aldrig mer”, kommenterar en Toyotaägare i Florida som bytt in sin Prius mot en konventionell bil med förbränningsmotor.

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>