Arkiv

SRT Barracuda tar upp fighten med Viper

Knappast har nyheten om Viper med sin monstruösa V10 landat innan Dodge läcker ut första nyheterna om ännu en muskelbil från Detroit. Lägg namnet Barracuda på minnet. Designen skvallrar om ett grymt bygge som kommer från Fiat-Chryslers gemensamma plattform för Alfa, Fiat och Maserati. Först ut blir SRT Barracuda.

Foto: Car and Driver

Till skillnad från Viper är Cuda tänkt att matcha Mustang. Basmaskinen blir en helt ny Tigershark rak fyra på 2,4 liter med turbo. Vassare maskiner väntas också med en 5.7 liters HEMI på topp.

Foto: Car and Driver

Det kanske mest intressanta med nya Cuda är att den är tänkt att säljas i Europa, och i samma prisklass som Mustang.  Ford har för övrigt beslutat ta fram en snikfyra till Mustang 2014 för att matcha Barracuda och inom GM diskuteras en fyrcylindrig basmotor till Camaro. Samtidigt som namnet Barracuda återuppstår på bilhimlen försvinner kanske Dodge Challenger. Nyheten presenteras i oktobernumret av amerikanska Car and Driver, samtidigt förnekar källor i bilstaden Detroit att Challenger skulle var på väg att fasas ut.

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>