Har du också Folksam – Dags byta bolag?

Obs: Personen på bilden har inget samband med texten.

Obs: Personen på bilden har inget samband med texten.

Föraren fick inte stopp på den 20 ton tunga stadsbussen när det blev rött.  Framför, i en liten Mazda, sitter en tjej med foten på bromsen och väntar på grönt.  I bussen reagerar ingen när bussen törnar in i personbilen.  Den lätta småbilen knuffas framåt vid krocken.  

Nackskyddet i småbilen var inte gjort för att minska risken för whiplashskada.  Röntgen visar att hon fått en bestående nackskada med ständig huvudvärk och svårigheter att klara sitt jobb.

Båda förarna konstaterar skadorna på bilen i sin skadeanmälan till försäkringsbolaget.

Detta hände för 17 år sedan. Men fortfarande år 2013 funderar Folksams byråkrater om hennes skada ger henne rätt till ersättning.

Röntgen visade en kotskada som hon inte hade tidigare och bussförarens bolag betalade ut ersättning, både för nackskadan och plåtskadorna på bilen.

Men pengarna gick inte till den skadade kvinnan utan till hennes försäkringsbolag, Folksam.  Och fortfarande 17 år efter olyckan har hon inte fått den ersättning hon enligt läkare och bussförarens bolag har rätt till.

Varför? Folksam har förhalat processen. Hur kan man annars förklara att det tagit upp till år att få svar på enkla frågor från handläggaren. Samtidigt har kvinnan i sjutton år stått utanför samhällets skyddsnät.

Kvinnan var en av många som lockats till Folksam med erbjudande om förmånliga barnstolar. Men räkna  inte någon förståelse när olyckan är framme.  Då tar man till regler – eller brist på regler – som försvårar livet för den som utan egen förvållan skadats.

Än en gång har det folkrörelseägda försäkringsbolaget visar att man inte lever upp till sitt ansvar och fortfarande gör rätt för det föga smickrande namnet FOLKSKAM.

Vad är dina erfarenheter av Folksams skadereglering?

Share

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>