Arkiv

LaFerrari ersätter Enzo

 

 

Lambo, McLaren, Koenigsegg – alla var dom på plats. Men mest köer  på bilsalongen i Genéve var det runt efterfäljaren till Enzo. Lägg namnet på minnet – LaFerrari. Här snackar vi verkligen supersportbil med 1-100 under tre sekunder och 963 hästar.

 

Kraften kommer från en 6,3 liters V12-motor som utvecklar 800 hk vid 9000 varv/minut. Under det mäktiga skalet ryms också två elmotorer som tillsammans höjer effekten till 963 hk. Kombinationen av motorer ger det nästan otroliga vridmomentet på över 900 newtonmeter.

LaFerrari är inte bara den mest kraftfullaste modell som hittills lämnat fabriken i Maranello- prislappen blir också den högsta hittills. Uppgifterna går isär, men räkna med någonstans runt åtta mille.

 

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>