Arkiv

Däcket som klarar polisens spikmattor

Bildäck utan luft – ett gummiband spänt utanpå fjädrande plastekrar. Det låter som ett alltför tidigt aprilskämt. Men amerikanska armén uppges ha testat fram innovationen tillsammans med ett gäng uppfinnare. Michelin –som för övrigt presenterat punkteringsfria däck – uppges ha köpt in sig och väntas presentera det ”luftfria” däcket senare i år. Något som inte gått att få bekräftat.

 

 

 

Testerna ska ha pågått i flera år vid flera amerikanska arméförband och nu senast vid Michelins testanläggning i South Carolina.  Idén bygger på ekrar i ett ännu okänt material.  I ett vanligt bildäck svarar luften för att ge komfort – att hjulet fjädrar –  men här trycks ekrarna ihop och tar upp kraften när man kör ner i en grop eller över en trottoarkant.

Amerikanska tidningar  påstår att de nya hjulen ska börja säljas senare i år.  Hur som helst – dom ser  minst sagt annorlunda ut. Snygga – knappast!  Skulle du byta till ”luftfria däck”?

Fördelarna är att man minimerar risken för punka – och du kan köra över polisens spikmattor utan problem!

Share

2 kommentarer tillDäcket som klarar polisens spikmattor

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>