Arkiv

Mercedes nya G63 – G som i Grym

 

G som i Grym. Mercedes G-klass (Geländewagen) har hängt med i snart 35 år. Den militära versionen drivs med en dieselmaskin. Nu presenterar man Mercedes G 63 AMG 6×6, en längre version som ska finnas både i militär och civil version.

 

Den slöa dieseln har bytts mot en 5,5 liters V8 med dubbla turboaggregat. Det är för övrigt samma vinkelåtta vi hittar i den civila G-modellen i dag.  En extra 63- literstank var installerats, och det lär behövas. G63 är en tung klump, över 3 800 kg. Någon bränslesiffra har vi inte fått fram och kanske är det ointressant.

För har man de 3 milj. kr som Super-Mercan kostar att köpa, ja då har man nog också råd att fylla den med soppa.  Men räkna med väntetid, bara 25 bilar ska byggas per år. Till beställarna av de allra första som lämnar fabriken hört flera Hollywoodkändisar. Exakt hur man ska lyckas navigera den nästan sex meter långa monsterjeepen på trånga Sunset Boulevard ska bli spännande att se.

Share

1 kommentar tillMercedes nya G63 – G som i Grym

 • Joel

  Hallåj där, skulle bara vilja rikta ett tack för ett underbart motorprogram som ni producerade under min barndom, kommer ihåg sorgen när programmet lades ner. även om jag bara var 9 år.

  Finner mig ofta sittandes i timmar och tittande på trafiktester med Dig och Glenning på youtube, och man lär sig något nytt varje gång.

  All heder åt dig och Glenning.

  Faktum är att jag själv precis är i färd med att skaffa mitt egna körkort, och såsmånignom skaffa en klassisk förstabil. en volvo 244, Vi får se hur det går 🙂

  Lev väl!

  Mvh Joel Tjernström

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>