Arkiv

Renault Twin´Run – franskt MiniMonster med 320 hk

 

Småbilar behöver inte vara tråkiga, näringsriktiga och med minimal utrustning. Det är Fiat 500 och Mini Cooper bra exempel på. Renault går ett steg längre. Man spinner vidare på framgångarna med Renault 5 Turbo på 80-talet och Clio V6. Nu rivstartar Renault TwinRun, ett minimonster med mittmontgerad V6-maskin på 320 hästar. Här kan man snacka om fransk körglädje!

Det är ingen djärv gissning att nästa Twingo kommer att ha drag från TwinRun. Fast TwinRun är mer än så. Centralt placerad, bakom föraren, sitter den längsmonterade V6:motorn, för övrigt samma maskin som används i Megan Trophybilarna. 0-100 kilometer i timmen uppges gå på drygt fyra sekunder och toppfarten är 250 km/t.  En sexstegad sekventiell låda skickar kraften till via en diffbroms till bakhjulen.

En plexiglasskiva skiljer motorrummet från kupén. För bästa viktfördelning har bensintanken placerats fram och karossen är helt i glasfiber över ett rörramchassi. Det ger en totalvikt på strax under 1 000 kg.

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>