Arkiv

Mera krom på nya Silverado

Mera krom på nya Silverado

Glöm mattsvarta grillar och svartlackade fälgar. Nu är det krom som gäller. Eftersom pickuper är bästsäljare i staterna är intresset nästan lika stort som när Detroit visar en ny sportbil.

Chevrolet Silverado är den fullsizetruck som har högst status i kvarteret.  Den fightas med Ford F-150 och Dodge RAM 1500. Chevy Silverado CrewCab med fyra dörrar fungerar som extra familjebil när stadsjeepen inte är hemma.

Chevrolet har slipat vidare på ett vinnande koncept och bara gjort smärre förändringar på exteriören.  Nummer ett har varit att inte förändra mer än nödvändigt, man ska känna igen en Silverado på långt håll.

Även om skalet har stora likheter med föregångaren är det mesta på insidan helt nytt, från grillen till bakre stötfångaren.

SIlverado ska finnas med tre olika motorer. Vanligast i staterna blir 5.3 liters V8-motorn på 355 hk. För importländer med högre bensinpris finns en 4.2 liters V6:a som utvecklar 305 hk. Båda motorerna har ”shut off” funktion för cylindrar när de inte behövs.

När bilindustrin har det tufft är det pickuperna som drar in pengarna.

 

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>