Arkiv

Dränkta bilar säljs till lättlurade kunder

Det kan vara frestande att importera sin drömbil från staterna. Skälen är många. Utbudet är enormt, priserna bara 56-60 procent av hemma och väljer man med omtanke får man en bil som aldrig sett snö, is eller saltade vägar.

Vi skäller ofta på EU men när det gäller bilimport har man i flera avseenden gjort det enklare. Men se upp – de senaste katastroferna i USA har fått mindre seriösa att sälja bilar som är vattenskadade och skrotats.

Det är lätt att gå på en mina när man köper bil. Det kan vara lurigt hemma många gånger, i ett främmande land med andra lagar och regler är fallgroparna ännu fler. Det kan jag skriva under på efter att ha förmedlat kontakter mellan svenska kunder och säljare i USA. I värsta fall kanske man köpt en bil som myndigheterna stoppar redan vid tullen.

Alla är inte lika ärliga som i annonsen där det framgår att sen svarta XC70:n har vattenskador. Ofta försöker man kamouflera skadorna och detaljer som kan avslöja att bilen stått under vatten, kanske i flera dygn byts ut. I flera fall har bilar som stått under vatten vid orkaner i USA sålts till ovetande kunder utomlands.

Men det finns många sätt att avslöja en bluffbil. Enklast är att kolla priset. Är det säljaren begär mycket lägre än jämförbara bilar kan det var skäl nog att bli misstänksam.  Det finns enkla knep att kolla om en bil är vattenskadad och skrotad  – men som någon försöker tjäna pengar på.

Att ha någon som kollar upp bilen på plats är bästa sättet att inte ta vatten över huvudet vid bilköp i USA.

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>