Arkiv

Quattro Concept – grymmaste rallyracern

Det är mer än 30 år sedan Audi väckte uppmärksamhet och beundran med sin första Rally-Quattro.  Den blev en vinnare i många race, den som haft förmånen att provköra en Ur-Quattro glömmer det inte. Kraften var grym och spöade det mesta.

Nu kommer efterföljaren, Audi har släppt skisser på nya Quattro Concept, som ska visas på Frankfurtmässan i höst. Det är inte en fantasi från lekfulla designers, utan tänkt att börja tillverkas inom kort. Det påstår i varje fall källor nära Audi.

Modellen har drag av den prototyp som Audi visade upp i Paris vid 30-årsjubileet 2010. Den modellen hade en 2,5 liters femcylindrig maskin som utvecklade drygt 400 hk.

Dagens Quattro Concept ska bestyckas med en twinturbomaskin (V8) som pumpar ut över 600 alerta audihästar. Det handlar om en utvecklad version av den motor som sitter i nyligen introducerade RS6 Avant.

Audis värsting är tänkt att tas fram i ett begränsat antal med en prislapp på närmare 1,5 milj kr.

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>