Arkiv

Tredje Teslan brinner på kort tid

På mindre än sex veckor har inte mindre än tre exemplar av ellyxbilen Tesla S fattat eld.

 

Efter den första branden försäkrade Teslas ledning att branden var en ren tillfällighet som inte hade något med bilens säkerhet att göra. Man hänvisade till yttre omständigheter.

 

Två veckor senare var det dags igen. Denna gång också med en Tesla model S, fast i Mexiko. Dessbättre skadades ingen.

Teslachefen gick ut till pressen i USA och argumenterade att en elektrisk bil alltid är mycker säkrare än en bil som drivs med lättantändlig bensin.

Motgångarna fortsätter för Tesla.

Nu är det dags igen – Tredje Teslan brinner i USA, det blir en varanannan vecka. Denna gång i delstaten Tennessee. Enda kommentaren från Teslas ledning den här gången är att man ska skicka ut en expertgrupp för att undersöka resterna av den brunna lyxbilen.

Motgångar hör till när man testar ny teknik.

Share

1 kommentar tillTredje Teslan brinner på kort tid

 • LarsB

  I brand 1 var det tydligen ett krokigt metallföremål som trängt upp med avsevärd kraft i batteripaketet varvid batterierna i en av 16 brandceller kortslöts och brand uppstod. Hade inte batteripaketet suttit där hade troligtvis föremålet på vägen trängt in i kupén och kanske skadat någon. Men föraren blev varnad av bilen och kunde stanna och kliva ur. Inte speciellt dramatiskt.

  Har inte läst så mycket om Mexiko olyckan, men den bilen ser ju redigt kvaddad ut och i det skicket kan väl vilken bil som helst börja brinna antar jag.

  Angående senaste branden har jag sett antydningar till att det även här rörde sig om att man kört på något som låg på vägen. Men i detta fallet vet man väl inte med säkerhet om det är batteriet som brunnit – eller?

  Brand 1 och 3 tror jag är P85’or och de har ju luftfjädring som standard som sänker bilen i höga farter för att minska luftmotståndet. Detta kanske inte är så bra om nu batteriet har en tendens att ta eld om man kör på stora grejor som ligger på vägen i hög fart.

  Men enligt inlägget ovan så har ju ingen kommit till skada vilket är det viktigaste. Vet ju att t.ex. Volvobilar kan börja brinna alldeles av sig själva så olyckor kan alltid hända – huvudsaken är ju att man är bra skyddad när det händer och det tror jag man är både i Tesla Model S och Volvo. Iom att Tesla har så många ögon på sig och jag har Google Alerts på ”Tesla” så borde jag sett om det skett några dödsolyckor, men det har jag inte. Så trots att jag sett en del kvaddade Model S så verkar det som allvarliga personskador är ovanliga. Säker bil enl. min bedömning.

  Synd bara att den är så dyr…

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>