Arkiv

Audi visar nya TT i Geneve

Om ett par veckor är det världspremiär för nya Audi TT på bilsalongen i Geneve. Inför den tredje generationen av sportbilen har designteamet återvänt till rötterna och inspirerats av den första TT-generationen som kom 1998, men på ett helt nytt sätt. De första skisserna visar på en stram och kraftfull design med ännu skarpare linjer.
Fronten i nya Audi TT domineras av horisontella linjer med den sexkantiga single-frame grillen i ny skulpturerad design. De fyra ringarna har lyfts till motorhuven, liksom på Audi R8. Två vertikaler delar av de stora luftintagen vars form tas upp i de nydesignade strålkastarna där Audi bl.a. erbjuder de innovativa Matrix LED- ljusen med individuellt reglerbara lysdioder.
Många detaljer i nya Audi TT påminner om den första generationens klassiska design med de breda hjulhusen som skapar en distinkt genometrisk enhet. Den svagt lutande C-stolpen har utformats för att ge Audi TT en ännu kraftfullare karaktär. Bakifrån förstärker de horizontala linjerna det breda och sportiga intrycket. Alla motorversioner har två stora runda ändrör i diffusorn utöver Audi TTS som, liksom alla S model, har fyra ändrör.

Share

1 kommentar tillAudi visar nya TT i Geneve

 • Per-Erik Eriksson

  Hej

  Tackar för en läsvärd bilblogg!
  Undrar vilken epost du har?
  Ville nämligen skicka över lite bilnyheter jag tror kan vara intressanta.

  Mvh Per-Erik Eriksson

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>