Arkiv

Hur gör du? Tutar eller bromsar!

Bilens signalhorn vållar fler olyckor än det hindrar. I en krissituation tar det två till tre gånger längre att lägga sig på signalen än att bromsa, svänga undan och undvika en krock. Det visat  rön från brittiska institutet för olycksforskning (ITAI). Forskare fann efter att ha undersökt hundratals olyckor att ingen, inte en enda bilist, hade simultanförmåga att tuta och svänga samtidigt. I första hand är det vi män som väljer att signalera medan kvinnor är smartare och trampar på bromsen.  Vad gör du: Tutar eller bromsar?

Share

1 kommentar tillHur gör du? Tutar eller bromsar!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>