Dallas – odödlig TV-såpa

DSC01903
Nu rullar tredje omgången av nya Dallas i rutan, över trettio år efter att osympatiske JR och lika gemytlige lillebrorsan Bobby första gången fick tittarsiffrorna att skjuta i höjden. Redan spekuleras det om en fortsättning som ska spelas in senare i år.En ny generation har upptäckt serien, kanske mycket tack vare inlånade skådisar från populära amerikanska såpor. Josh Henderson i rollen som JR:s korrumperade arvinge fyller verkligen ut pappas skor när det gäller dålig affärsmoral, ruttna affärer och otrohetsaffärer.
Stora delar spelas in på jätteranchen Southfork vars exteriör och gröna vidder med betande tjurar blivit synonym med serien.
Varje ny omgång av TV-såpan brukar avspegla tidens bilar. Jock Ewing, klanens överhuvud, körde en tvådörrars silverfärgad Lincoln Continental Mark V när den kom 1978. I dag utgör den blickfånget i ranchens souvenirbutik och är ett tacksamt fotoobjekt. Bilder på turister i västernhatt laddas upp på Facebook, tusentals gånger per dag.

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>