Arkiv

Vincent och Adam räddar kvinna ur söndertrasad bil

VincSwimTshirt
21-årige Vincent räddade på tisdagen tillsammans med en amerikansk kompis en kvinna ur en söndertrasad bil efter en svår krock i Tampa på Floridas västkust.
Kvinnans suv rammades i en korsning och rullade flera varv innan den slutligen blev liggande på sida. När det började ryka ur motorrummet klättrade killarna upp på den välta bilen och fick kontakt med kvinnan som föreföll oskadd men rejält chockad.
Tillsammans lyckades de förmå henne att öppna fönstret och ta av sig bältet och för att slutligen lyfta ut henne genom sidofönstret.
Med kvinnan i säkerhet klättrade Vincent in i bilen och slog av tändningen och tog ur nyckeln för att minska explosionsrisken.
Killarna fick beröm för sin insats av räddningstjänsten. Kvinnan togs om hand av ambulanspersonal. Föraren i den påkörande bilen fick smärre skador av krockkudden.
Vincent Perstad och Adam Logan pluggar på universitetet i Tampa. De skulle just stiga in i sin parkerade bil när de blev ögonvittnen till den våldsamma kraschen.
– När det började ryka från den välta stadsjeepen vågade vi inte chansa och vänta på ambulansen. Det var helt naturligt att klättra upp på bilen och försöka få ut kvinnan. Det var först efteråt vi blev lite skakade, berättar Vincent.

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>