Arkiv

Bilprovningen skrotad – den lönade sig inte

DSC07878Bilprovningen skrotad – den lönade sig inte.
Ja – det gäller inte Sverige, utan bilens hemland USA. Florida är en av de delstater som har haft årlig bilprovning.

Inte lika omfattande som den svenska. Man kollade bromsar och avgasutsläpp och att bromsljusen fungerade. Men när det blev politikerskifte i toppen beslöt man skrota bilprovningen. Den var för mycket att inkräkta i privatlivet, tyckte man. Och vinsten från verksamheten blev inte stor nog.

Många nyheter från USA landar så småningom hos oss. Vad tycker du – gör den årliga bilprovningen någon nytta? Eller är ska vi ha som i Florida att bilägaren är ansvarig för att se till att bilen är trafiksäker utan att ”storebror” lägger sig i.

Eller är det kanske rentav så att USA har något att lära av oss?

Share

1 kommentar tillBilprovningen skrotad – den lönade sig inte

  • Robert Nyberg

    Givetvis skall vi ha bilprovningen. Det handlar inte bara om vår egen utan också om andras säkerhet i trafiken. Man ser på somrarna åtminstone många fordon som inte borde få vara ute på vägarna. Hur skulle det bli utan bilprovning?

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>