Arkiv

Volvo 260 som halvkombi – varför fick vi inte den?

Kanske hade den blivit succé när den byggdes i största hemlighet 1974/75. Volvo behövde en praktisk halvkombi och utvecklingsavdelningen fick i uppgift att ta fram en prototyp till minsta möjliga kostnad.

Man utgick från en 260 och modifierade bakdelen. Den fick en lastlucka typ bogvisiret på en finlandsfärja… i varje fall kändes den så stor. Praktisk ja!  Man kunde få in nästan hur mycket som helst från IKEA. Ett minus för den sluttande bakrutan dock som tog bort lastutrymme. Kanske var det bäst med en vanlig kombi ändå 🙂

Men i stället för 263  kom Volvo 340 och 263:an glömdes bort. Men nu står den i rampljuset igen, på Volvos Museum i Arendal. Det påminde mig Anders Berntsson, Tack Anders.

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>