Arkiv

All-electric Ford-SUV med drag av Mustang låter som en vinnare?

Med ett beräknat lägstapris på 380 000 kr i USA kan Mustang Mach-E bli modellen som ger de elektrifierade bilarna det totala genombrottet. Det är en ”all electric” crossover stylad efter Ford Mustang och med ett namn som för tanken till klassiska Mach-modeller. Smart tänkt av Ford att dra nytta av tidigare framgångar.

Att Tesla som är nybörjare i bilbyggarbranschen haft en massa problem är inget nytt. Här har Ford som etablerad bilbyggare ett klart försprång. Frågan är om man satsar på lite bättre kvalité i materialvalen, typ tyska bilar. Snart vet vi.  I kväll är det premiär på bilmässan i Los Angeles och direkt efter kan man teckna sig för en Mustang Mach-E.

Med en vettig prislapp i Sverige kan Mach-E bli vanlig på våra svenska vägar. Den kommer som årsmodell 2021 med första leverans hösten 2020.

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>