Arkiv

Tonårskille i USA samlar på 30 år gamla svenska bilar

Isaiah Reid amerikanska Maine gillar svenska bilar, de står för kvalité säjer han. Och tonåringen vet vad han pratar om. På gården hemma hos pappa Michael och mamma Karen står en 1985 Saab 900 Turbo och flera Volvo 240 och 740. Den första köpte han innan hans ens hade körkort. En del är nerplockade i beståndsdelar och ska renoveras. Tillgången på reservdelar till både Volvo och Saab är bra i USA.

Medan hans jämnåriga meckar med amerikanska V8:or skruvar Isaiah med sina svenska pärlor. Ja i hans ögon är det pärlor! Saab:en han köpte häromveckan har helt utan rost konstaterar han. Hur långt har den gått – undrar jag. Isaiah nöjer sig med att konstatera att den gått väldigt långt och när han sätter nyckeln i tändningslåset mellan framstolarna och vrider om kommer ett blått rökmoln ur avgasröret. So what, säjer han, övertygad att de 3000 kr han gav för TurboSaaben med manuell låda är ett klipp – och något att mecka med i vinter.

 

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>