Arkiv

Grand Wagoneer ersätter Jeep Commander

Grand Wagoneer ersätter Jeep Commander

Grand Wagoneer ersätter Jeep Commander

Det är bara månader sedan beslutet togs av Fiat-Chrysler bossen Sergio Marchionne att lägga ner den sjusitsiga jeepmodellen med det pampiga namnet Commander.  Modellen som kunde fås med HEMI-motor var ett svar på GM:s satsning på Hummer H2 och H3.

     Sergio som presenterat en rad överraskningar senaste veckan avslöjar nu att den sjusitsiga familjejeepen ska återuppstå.  Men glöm Commander.  Modellen får ärva ett namn som var populärt på 60-talet, nämligen Jeep Wagoneer.

    Inom två år ska det första exemplaret rulla av bandet. Grand Wagoneer ska bygga på samma platta som nya Grand Cherokee som på kort tid blivit en bästsäljare i sin klass.

     Hur Commander, förlåt Wagoneer lyckas återstår att se. Hemi-motorn ska finnas kvar, men med nästan halverad bensinförbrukning, lovar Fiat´s produktive chef.                   VIDEO: JEEP GRAND WAGONEER

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>