Arkiv

Populär svensk-cabriolet slumpas bort

Begagnade Chrysler Sebring cabriolet slumpas för 20 000 kr.

Begagnade Chrysler Sebring cabriolet slumpas för 20 000 kr.

Sebring ersätts av Chrysler 200 med tydliga designdrag från stora 300.

Sebring ersätts av Chrysler 200 med tydliga designdrag från stora 300.

     Den som någon gång  semestrat i USA vet att Chrysler Sebring Convertible hör till de mest populära hyrbilarna.

    Det är den vanligaste glidarbilen för oss svenskar längs avenyerna i Santa Monica eller Miami.

     Nu behöver du inte åka till USA för att känna samma vindbrus i håret i en Chrysler Sebring Cabriolet. Modellen reas ut. och för 20 000 kr kan man bli ägare till en fräsch toppless Chrysler.  Haken är att den ska skeppas hem och tullas in. Väl hemma lagom till vårsolen smält snödrivorna har den kostat runt 50 000 kr. Ganska prisvärt.

     Anledningen att Sebring slumpas bort är naturligtvis att  efterföljaren presenteras och samtidigt som den byter namn till Chrysler 200. Karosslinjerna är ungefär som tidigare men fronten har bytt skepnad och liknar nu storebror 300. Också interiören har stramats upp och gjorts mer europeisk. Det är inte utan att det märks att det är Fiat-folk i ledningen för tidigare konkurshotade Chrysler.

     Man kan välja mellan vanlig tygsufflett eller vikbart plåttak.  Man kan välja mellan den vanliga 2,4 liters fyran på 175 hk eller nya Pentastar-sexan på 3,6 liter och 287 hk.

     Obekräftade rykten säger att den modell som ska säljas här i Europa ska heta Lancia, inte Chrysler.     VIDEO: CHRYSLER 200 CABRIOLET

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>