Arkiv

Spara det till Version 2

Känner du dig stressad?

     Är du – liksom jag – en stressputte som inte ger dig förrän jobbet är gjort till 120 procent även om det innebär att du jobbar 24/7?  Då ska du läsa det här rådet från min gode vän och mentor Christer Holm i Malmö. Han har i varje fall fått mig att tänka om:

      Han fick själv rådet en gång, det var väldigt enkelt, men det hjälpte honom att få balans i livet. Rådet var: ”Spara det till version 2” 

Christer själv berättar:

     När jag fick rådet höll jag på med ett arbete gällande marknadsföring. Det skulle bli så bra som möjligt och jag hade ständigt nya idéer och förslag. Min mentor sa då till mig: ”Spara dina goda idéer till version 2.” Ok, tänkte jag lite frågande… 

     Min mentor fortsatte: ”Om du måste få med alla dina idéer som du får under arbetets gång så kommer du aldrig att bli färdig. Om du måste få det perfekt till 110 % så kommer du att jobba i all evinnerlig tid med ett material som är så fantastiskt bra, men som ingen någonsin kommer att få se för det kommer aldrig att bli färdigt.”

      Dessa ord har hjälpt mig mycket i livet och egentligen oavsett vilket område det handlar om. Vetskapen om version 2 är att oavsett vem eller vad man möter, oavsett vad man gör så finns det – om det behövs – en version 2.

      Ofta tvekar vi att göra istället för att bara sätta fart och ta det första steget, även om steget är litet. För vi målar gärna upp ett krav av att det vi skall göra måste ha en lösning i perfektion redan innan vi har påbörjat det vi skall göra och nå. Vi tror i vår enfald att det vi väljer idag är vårt slutgiltiga val som vi ej kan förändra i morgon.

      Ett känt faktum är att de som lyckats är de som gjort flest misstag här i livet.

 

Mer tänkvärt av Christer hittar du på:  www.enmentor.se

Share

2 kommentarer tillSpara det till Version 2

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>