Arkiv

Om den svenska synden, två munkar och Paul Anka

    Paul Anka sjunger sin superhit Diana i bilradion och plötsligt vandrar  tankarna  till den gången  jag upplevde den legendariske artisten live i Rättviksparken. Att det var några år sen behöver jag väl inte tillägga.

     Min kompis Curt och jag var på konfirmandläger när vi såg affischen med Paul Anka. Men utegångsförbud på kvällarna komplicerade våra planer.  Vi beslöt oss för att klättra ut fönstervägen och låna en cykel när prästen som vaktade oss hade somnat.                                

     Till saken hör att på lägret var två sympatiska munkar från England. När dom hörde våra planera ville dom hänga på för att uppleva den svenska synden, något dom bara hört talas om.

     Dom bytte sina bruna munkkåpor mot jeans och tröja som vi lånade ihop. Vi smög ut fönstervägen och trampade mot parken. Det var inte helt enkelt. Den ene hade aldrig cyklat, och den andre envisades att cykla på vänster sida som hemma vid klostret i England.

     Ingen av dom hade tidigare varit i en folkpark, ännu mindre upplevt en artist – live.  Det stred mot deras religion, och avslöjades vi skulle dom skickas hem till klostret.   Men vår kupp lyckades och munkarna fick  – liksom Curt och jag – vårt  livs upplevelse med Paul Anka som då toppade listorna med sin superhit  Diana.  Sån´t   glömmer man inte.

     Jag tror munkarna  fick sina synder förlåtna.               VIDEO: Paul Anka sjunger Diana

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>