Arkiv

Toyota inför älgtest men Citroën vill inte vara med

När Citroen Nemo välter i ett s.k. älgtest anser Citroên testet felaktigt.

Den praktiska lådformade transportbilen Citroên Nemo går upp på två hjul för att sedan tippa runt och glida på taket mot asfalten.  När man ser bilder som den här kan man tycka att tiden stått stilla sedan första kraschen i ett undanmanöverprov (älgtest) i Trafikmagasinet 1979.

Citroënfolket gör också exakt lika som de teckiska representanaterna för över 30 år sedan: Man skyller i från sig. Man anser att testet är alltför extremt och inte speglar verkliga förhållanden.  Toyota som haft problem med stadsjeppar som landat på taket p.g.a. sin höga tyngdpunkt gör en annan tolkning. Man inför obligatoriska undanmanöverprov (älgtest) för alla sina modeller eftersom man anser det är ett realistiskt prov.  Bra Toyota!

Att Cittran rullade runt i tyska ADAC:s älgtest får tillskrivas det faktum att Citroën snålat in på antisladdsystem som finns i syskonbilarna från Fiat och Peugeot.

Share

1 kommentar tillToyota inför älgtest men Citroën vill inte vara med

  • Christer

    Var det inte ett himla rabalder på Mercedes när deras a-klass välte 1997. Tack vare det sitter det antisladdsystem i nästan varje ny bil idag och har förbättrat olyckstatistiken. Idag råder ju experterna att man inte skavköpa en bil utan antisladdsystem.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>