Arkiv

Byråkratmiss kan rädda ditt körkort

    Han körde 159 km/h på en 100-sträcka, men frias i domstol.  I ett antal fall har fortkörare fått rätt och slipper betala böter.  Anledningen är en juridisk miss.

     Transportstyrelsen har tagit över föreskrifterna från Vägverket, men lagtexten har inte ändrats. Begår man ett brott mot Vägverkets regler kan det inte beivras av en annan myndighet, i detta fall Transportstyrelsen eftersom det saknas övergångsbestämmelser.

     I Skåne har domstolen friat ett antal fortkörare och nu kommer troligen andra domstolar att följa den skånska rättspraxisen. Fartskyltarna slutar inte gälla för det, men tills reglerna ändrats kan det löna sig att stå på sig om man drabbas av böter.

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>