Arkiv

Ford skrotar retrolooken

   Är det dags för Ford att skrota retrolooken på sin populära Mustang? 

Ja mycket tyder på det enligt källor i Detroit som läckt ut nyheten att nästa generation av sportmodellen med hästen i grillen kommer att få en helt ny look. Den stubbiga nosen och de runda strålkastarna blir kvar, men inte mycket mer.

Nästa Mustang kommer att mycket gemensamt med Fors nya världsmodell Fusion som slagit över förväntan. Tanken är att göra Mustangen attraktiv för en ny generation bilköpare, födda efter 1980.

Ekonomerna inom Ford noterar att försäljningen av Mustang minskat med över 60 procent på några år, och nu väntas krafttag för att vända den utvecklingen, och genom att använda samma plattform och komponenter från Fusion kan man kraftigt sänka kostnaderna.

Allt tyder på att den nya Pony-bilen kommer att finnas med minst två motoralternativ, varav en V8. Årets faceliftade Mustang blir den sista innan man byter skepnad till en sportig Ford Fusion.

Share

3 kommentarer tillFord skrotar retrolooken

  • Behåll retrolooken! Mustangen kommer att förlora sin charm om man tar bort dess kännetecken. Jag hoppas att Ford sansar sig och inte förändrar designen alltför drastiskt…

  • Jonas

    Håller med Joakim. Tycker verkligen om retro-looken 🙁

    såg att du blivit nämnd hos toppen.nu: http://toppen.nu/fordonsbloggar-på-nätet.html

  • Det blir trist om Ford lägger ner retro-looken, men å andra sidan måste man väl göra det till slut. Annars så är det inte retro längre. Men hittils så är det klassikern och den nya ”retroklassikern” som är det man skulle vilja ha, från min sida alltså. Men med 80 och 90 talsmodellenna i minnet så finns det risk för ännu en era av trista Mustanger.

    Appropå lägre produktionskostnad så är det ju också trist att man i princip inte kan köpa en nya Ford mustang hos bilhandlarna i Sverige. En EU modell och utan extra specielbeställnings pris skulle kanske få ner Mustangen till ett mer attraktivt pris och därmed sälja mer i Sverige.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>