Arkiv

Föräldrars trafikslarv går i arv

Är du en slarvig förare som nonchalerar regler och använder mobilen när du kör? Räkna med att din tonåring blir din kopia, oavsett hur mycket du tjatar om vad som är rätt och fel.

Det är föräldrarnas fel att deras tonåringar blir livsfarliga förare som struntar i fartregler och sms:ar när de kör. Sedan spelar det ingen roll hur mycket trafikskolan präntar in vilka regler som gäller. Grunden till det felaktiga beteendet läggs när barnet börjar nå upp att se ut genom rutan och följa hur pappa eller mamma kör.

Nio av tio tonåringar erkänner att de använder mobiltelefonen när de kör och 94 procent medger fortkörning i en ny amerikansk studie som följt nära 2 000 ungdomar. Nästan alla lägger skulden på föräldrarna. Majoriteten av de tillfrågade sade att föräldrarna ”inte lever som de lär” och att deras körsätt smittat av sig.

Det felaktiga beteendet grundläggs redan i tioårsåldern. Barn gör inte som vi säger, de kopierar vårt beteende är slutsatsen i den amerikanska rapporten.  (c) MotorVision

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>