Arkiv

Fiesta och Focus – inget man litar på i USA!

Fords tillförlitlighet och kvalitet har störtdykt för andra året i rad och rankas nu som bland de allra sämsta. Det framgår när amerikanska Consumer Report publicerar årets rapport hur ägarna upplever sina bilar. Aldrig tidigare – i modern tid – har missnöjet från nybilsägarna varit så kraftigt.  Talesättet ”Ingen Ford på våran gård” har fått vind i seglen. 

Bottenbetyg för nya Focus

Bottenbetyg för nya Focus

  Fords modeller kom på en föga hedrande 27:e plats följda av Jaguar med i den absoluta botten. Att Fords förtroende på ett par år dalat från en tiondeplats till en bottenplacering förklaras med att man på kort tid presenterat nya modeller som haft så många fel och brister att man tvingats förlänga garantitiden.  

”Hela sextio procent av Fords modeller på marknaden ligger under genomsnittet för uppskattning av kunderna och inte en enda modell ligger över snittet”.  

Den nya infotainsystemet MyFord totalsågas av amerikanska kunder. Tre nya modeller, Fiesta, Focus och Explorer som började säljas under året var sämre ihopskruvade än vanligt och det säger inte lite. Amerikanska kunder är vana vid täta verkstadsbesök med bilar byggda i Detroit, men nu blev det för mycket problem, till och med för härdade jänkare.  

Hos oss har Fordnamnet en bättre klang. Kanske för att de bilar vi köper inte är ihopskruvade i USA – jänkarna är ju inte direkt kända för att skapa kvalitet utan mer slit och släng!

Listan toppas – som vanligt – av märken från öst: Toyota, Scion, Subaru, Honda och Accura.  

Audi - bästa Europamodell i USA

Audi - bästa Europamodell i USA

Bästa Europamärke är Audi som klättrade hela arton placeringar till en hedrande åttondeplats.  

 
Share

1 kommentar tillFiesta och Focus – inget man litar på i USA!

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>