Arkiv

Förstärkta polisbilar mot ungdomsgäng

Äntligen – ökad säkerhet för poliserna! Nu ska polisbilarna i Stockholm förses med splitterfilm. Det sedan stenkastning mot polis- och brandfordon blivit ett stort problem. Fler poliser behövs i Rinkeby och Tensta för att garantera säkerheten. Men ungdomarna och deras ledare anser att poliserna skapar ökad oro.

Äntligen säkrare polisbilar

Äntligen säkrare polisbilar

I Malmö tvekar personal att rycka ut till vissa områden eftersom det sker med risk för sitt eget liv. I Stockholmsområdet skickar man av säkerhetsskäl som regel två bilar till larm från oroshärdar som Rinkeby och Tensta.

Plastfilmen på rutorna ska göra att poliserna inte skadas när stenar slungas mot dem. Bilarna utrustas också med videokameror för att kunna identifiera brottslingar. Kamerorna kan också monteras på polismännens uniform vid ingripanden i områden där vandalisering och våldsbrott är vanliga. Men i stället för att uppskatta ökad polisnärvaro lägger en av ungdomsledarna skulden på politikerna:

– De har själva skapat ett ghetto, och när medborgarna känner sig otrygga skickar man hit polisen. Problemen som finns måste lösas utan fler poliser, säger Kadafi Hussein till Svenska Dagbladet.

Det har länge varit ett rimligt krav inom polisen i utsatta områden att få lämplig utrustning. Bilar med rutor som tål stenkastning är bara första steget.

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>