Arkiv

Kompakt lyxmerca debuterar

Nu startar Mercedes-Benz ett nytt bilsegment. På årets bilsalong i Detroit premiärvisas CLA, en fyrdörrars kupé baserad på nya A-Klass.  Den nya modellen är hämtad ur Concept Style Coupé som ställdes ut förra året.

För att ge den rätta känslan av att köra en kupémodell har sidorutorna ingen ram.

Precis som den betydligt större, fyrdörrars kupémodellen CLS för tio år sedan inledde ett nytt bilsegment som kopierats flitigt, förväntas Mercedes CLA få många efterföljare. CLA kommer i likhet med CLS att kunna beställas med fyrhjulsdrivning; 4MATIC.

Med 0,22 i så kallad luftmotståndskoefficient slår CLA världsrekord i lågt luftmotstånd. Det låga luftmotståndet bidrar till sänkt förbrukning. Med 2,2 liters dieselmotor klarar sig CLA på klart under ”halvlitern per mil”.  Audi A3 och BMW 1-serie i sedanutförande blir närmste konkurrenter.

Från introduktionen kommer CLA att finnas i fem versioner. De aktiva körsäkerhetssystem som kännetecknar nya A-Klass kommer också att erbjudas CLA-köpare. CLA kommer till Sverige i vår. Priset? Det är inte klart än.

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>