Arkiv

Chevrolet SS – familjesedan med racing-DNA

http://youtu.be/ZxTteG52d0I

Den kanske ser alldagligt grå ut, men låt dig inte luras. Chevrolet SS är inte bara den första bakhjulsdrivna prestandasedanen sedan 1996 – den har rötterna i racing och bygger märkets klassiker Corvette och Camaro.

Under huven sitter 6,2 liters LS3-motor hämtad från förra modellen av Corvette och Camaro SS. Det betyder 421 hästar, bara 30 hästar färre än nya Corvette Stingray. SS-modellen är ett gediget jänkiejärn, även om den skruvas ihop av GM:s dotterbolag Holden i Australien och importeras till USA. Men GM poängterar att deras team av ingenjörer inte lagt ut jobbet, utan detaljstyrt hela utvecklingen och byggt SS på erfarenheterna från Camaro och Caprice.

Fem sekunder tar det från 0- 100 kmh, automatlådan kan växlas med paddlar. Viktfördelning  50/50 sportoptimerad styrning och Brembobromsar antyder att vi pratar om en ren nöjesmaskin även om GM i sin pressrelease kallar den en ”familjesedan med körglädje” med plats för fem.

Vi ser fram mot en provkörning, men den måste bli i staterna för Chevrolet SS är inte tänkt att importeras till oss.

Screenshot från GM:s presentationsvideo av Chevrolet SuperSport.

Screenshot från GM:s presentationsvideo av Chevrolet SuperSport.

 

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>