Arkiv

Brandrisk stoppar Dodge Challenger

Inte bara körförbud, också parkeringsförbud i garage eller nära andra bilar gäller Dodge Challengers av årsmodell 2013 med Chryslers 3.6 liters V6-motorer.

Anledningen är att ett antal Challenger fattat eld under de senaste veckorna, beroende på kortslutning i en elkomponent.

 

Närmare 3 000 ägare till senaste årsmodellen av populära Challenger kommer att bli personligen uppringda eller besökta av förteträdare för Chrysler som ser mycket allvarligt på tillverkningsmissen.

De flesta av bilarna har sålts till USA eller skeppats till Europa och Sydamerika. Chrysler skyller felet på en underleverantör som levererat elkomponenter med felaktig specifikation. Innan bilarna fått nya komponenter råder körförbud. Chrysler i USA ställer upp med lånebil, men poängterar samtidigt att de brandfarliga bilarna inte får parkeras i garage eller i närheten av andra bilar.

Minst fem har fattat eld när de varit parkerade, ett okänt antal har börjat brinna på vägarna i USA och Kanada.

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>