Arkiv

Äntligen – BMW Pininfarina Gran Lusso Coupé

Lyx och elegans på ett nytt sätt från BMW i en rymligare 6-serie modell

Se upp Stuttgart, nu kommer en nyhet från München, en oslagbar lyxkärra. Det är så BMW ser sin superlyxiga coupé som utvecklas i samarbete med Italiens kanske bästa plåtskräddare, Pininfarina. Med en V12 under huven och prestanda och lyx som BMW hittills delvis saknat  ska Gran Lusso Coupé ta upp kampen med CL-modellen från Stuttgart. Kanske ser vi en ny 8-serie coupé.

Grymmaste BMW-looken hittills

Grymmaste BMW-looken hittills

Gran Lusso betyder superlyx på italienska och symboliserar första samarbetet mellan den klassiska italienska bildesignern och bilbyggarna i Bayern.
Grillen – som bland BMW-kännare kallas för njurarna – har vinklas ner mot vägen och det ger en typisk ”hajnos” och skapar en trendriktig aggresiv look. Rejäl hjulbas och en kaross som ”stretchats” är typiska drag för den nya karossformen.
Eftersom det handlar om en prototyp vet vi inte exakt den maskinella bestyckningen, men BMW gör ingen hemlighet att det handlar om en V12:a under den långa huven.

Stilren look som andas kraft och skönhet - snyggt jobbat!

Stilren look som andas kraft och skönhet – snyggt jobbat!

Men Gran Lusso blir ingen muskelmaskin. Den ska konkurrera med lyx, flärd och elegans. Vill man ha en stortig 6 serie coupé ska man välja den vanliga modellen.
Femekrade, 21 tums fälgar dominerar intrycket från sidan. Intressant är också den nya designen av bilens akter. Den är ovanligt lyckad. Efter ett antal år med spretande designspråk verkar BMW ha hittat hem. Och för att lyckas behövde man ta hjälp från söder om Alperna.

Första BMW:n med en PininFarina logga på skärmen

Första BMW:n med en PininFarina logga på skärmen

När vi får köra första exemplaret vet vi inte – BMW-ledningen är förtegen om lanseringen. Allt för att ge vännerna på Mercedes i Stuttgart kalla fötter.

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>