Arkiv

Nya Corolla får 5:a för designen

När Toyota visade upp Corolla Furia Concept på bilmässan i Detroit i januari i år blev vi grymt lurade. Toyota presenterade modellen som en idéskiss för framtida design och fick oss att tro att det var ännu en konceptbil i raden av ”showstoppers” för att dra besökare till montern.

Men nu vet vi bättre. Bilen är klar att lämna fabriken. Redan om ett par månader börjar den nya Corollan att säljas – i USA. När den nya designen kommer till oss återstår att se.

Det försiktiga och återhållsamma designspråket är bytt mot djärvare former, modellen ska skilja sig från mängden. Nya Corolla är ungefär decimetern längre med en luftigare och rymligare kupé och korta överhäng. Det gör den rymligare än värsta konkurrenten Ford Focus. Bakljusen smiter runt hörnet och ljusarrangemanget framtill är också trendriktigt. Vi känner igen formspråket från storasyster Camry.

Om vi räknat rätt är det här den 11:e generationen av den bästsäljande världsbilen.

Corolla har de senaste åren tappat kunder, främst beroende på att andra märken tagit ledningen när det gäller att skapa en attraktiv design som lockar yngre.

Men nu får man se upp. Med den här designen och Toyotas kvalité under skalet kan det här bli en vinnare.  Ska vi gissa på att det blir Årets Bil 2014? Förutsättningarna finns.

2012 var Corolla den modell som såldes bäst i hela världen – enligt Toyotas sätt att räkna. Men enligt officiell statistik fick man se sig slagna av nya Ford Focus. Frågan är om Ford behåller försprånget när Toyota lanserar sin trendriktiga nya Corolla.

Källa: Vi Bilägare

 

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>