Arkiv

Västerhjälten ger Cadillac lyft

 

När Cadillac visade upp Elmiraj i Carmel på amerikanska västkusten kunde man inte ana vilken draghjälp man skulle få – av självaste Clintan. Han var ute på sin morgonpromenad och undrade vad det var föruppståndelse i de annars lugna kvarteren. Den forne västernhjälten hamnade i centrum och Cadillacs coupékoncept väckte mer än väntat intresse.

Clintan gav kändisglans till premiären av Cadillac Elmiraj. Foto: GM Press.

Vad GM vill göra är att tvätta bort ”gubbstämpeln”. Cadillac förknippas med ”gubbe med hatt” i USA. På senaste tiden har man därför medvetet satsat på sport och snabba varvtider på Nürburgring.

 

För att vara en coupé är den extremt rymlig med fyra sittplatser. Elmiraj  är över 5,2 meter lång och är en utveckling av cabbkonceptet Ciel från 2011.

Under huven sitter en 4,5 liters V8-motor med dubbelturbo. Den utvecklar imponerande 507 hk och 660 newtonmeter.

Om Elmiraj kommer i produktion är Cadillacledningen förtegen om, men det är inte svårt att gissa att vi kommer att känna igen designdrag från Elmiraj i Cadillacs kommande flaggskepp som kan få det klassiska namnet Fleetwood.

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>