Arkiv

Muscle Car City – 250 av de mest extrema jänkarna

När Rick Treworgy började samla muskelbilar visste han inte var det skulle sluta. Allt eftersom ekonomin tillät köpte han det bästa exemplaret han kunde hitta.

I dag har han runt sådär 250 bilar, han vet inte exakt. sager han. För att få plats köpte han ett nedlagt varuhus, stort som två fotbollsplaner.  Det som är speciellt med Muscle Car City i Punta Gorda, Florida är flera saker. Men kanske mest att Ricks bilar är i perfekt skick. Alla är inregisterade och han tar ut en i taget och kör med dem.

När jag var på plats med TV-teamet fick vi prova flera av hans favoriter, bland annat hans röda Corvette Stingray från 1967 med sidepipes som får åttans mullrande att låta som ljuvlig musik i våra öron.

 

En del har frågat efter länken till Ricks bilsamling: musclecarcity.net/

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>