Arkiv

Vem vågar köpa en Euro-Chevrolet?

 

Orlando, Captiva, Malibu, Trax, Spark, Aveo och Cruze. Alla är namn på Chevrolets volymmodeller i Europa. Med påkostad marknadsföring har man boostat försäljningen av de amerikanska modellerna.

Men inte längre. För att rädda Opel som har det knackigt – liksom många andra – ska Chevrolet sluta säljas i Europa. Det för att minska konkurrensen, eller kannibalismen, inom det egna märket, som GM kallar det.

En tröst är att s.k. ikonmodeller från Chevrolet har en framtid hos oss också efter 2015: Nämligen Corvette. Cadillac ska också fortsätta säljas.

 

Återförsäljarna i Europa känner GM:s beslut som ett svek. Undrar vad bilägare som just köpt sin första Chevrolet tycker?  Andrahandsvärdet kommer knappast att påverkas positivt, även om tillgången på reservdelar inte ska påverkas.  Till de modeller som inte kommer att märka något av krisen är ikonmodeller som Corvette och Camaro.

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>