Arkiv

VW bluffade med olycksstatistiken

vw gul crash

 

Som om det inte räcker med dieselskandalen. Nu misstänker amerikanska myndigheter att VW fuskat också på andra områden för att framstå i bättre dager.

Volkswagens olycksstatistik skiljer sig nämligen kraftigt från snittet i USA. De elva största märkena har ett nio gånger högre snitt än VW. Experter om området anser att siffrorna – som är inrapporterade från VW – är misstänkt låga.

Honda och Fiat Chrysler har nyligen erkänt att de har manipulerat olycksstatistiken i USA, något som de har fått betala stora bötesbelopp för – i Hondas fall handlade det om rekordhöga 575 miljoner kronor.

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>