Arkiv

Down Memory Lane med TrafikMagasinet – vilket var året?

(c) SVT

När jag läste senaste Teknikens Värld som dammat av intressanta biltester/provkörningar av gamla klassiker

kunde jag inte låta bli att kolla vad vi gjorde i TrafikMagasinet under samma tidsepok – och fastnade

för det här programmet med presentation av några höjdare både då, och nu!

Naturligtvis var det Christer Glenning som testade. Christer delade sin tid mellan TrafikMagasinet

och Teknikens Värld.

Provkörningen spelade vi in på Karlskogabanan, däremot är jag lite osäker på året. Kan det vara 1981?

Säkert finns det någon som kan ge hjälpa mig med rätt år.

Och missa inte det härliga mullret. Det är Anders Hellströms förtjänst. Han hängde mikrofoner på bilarnas avgasrör

och Jussi Nyman filmade, stundtals med livet som insats. Säkerhet på arbetsplatsen var något okänt då.

Vilken var min personliga favorit den dagen?  Det är omöjligt att saga, V8:orna mullrade gott, Porsche är

alltid Porsche och japanerna visade exempel på nytänkande.

 

 

Share

2 kommentarer tillDown Memory Lane med TrafikMagasinet – vilket var året?

 • Hej Carl-Ingemar!

  Vill först tacka för programmet Trafikmagasinet, det var ett toppenprogram som jag tittade på varje vecka. Du och Christer fick nog många att bli motorintresserade, även mig. Träffade Christer på en motormässa i Växjö och fick hans autograf, det var stort då man var 8-9 år gammal.

  Jag har snöat in lite på ett bilmärke som inte är så vanligt men som börjar bli mer och mer populärt sådär 40+ år efter det slutade tillverkas nämligen Tjorven eller Kalmar Verkstad. Köpte min första 2008 och har nu sex stycken (tre körklara).

  Startade ett forum 2009 http://www.tjorvenforum.se som har blivit populärt bland Tjorvenägarna och där dök det nyligen upp ett påstående om att ni hade renoverat en Tjorven i Trafikmagasinet. Är detta korrekt? Minns Du något om detta som Du kan tänka dig att berätta?

  Skulle verkligen uppskatta ett svar även om jag förstår att Du säkert får väldigt många frågor. Tack på förhand!

  • Tack för ditt utförliga mail. Jag har en hel del minnen av Kalmar Verkstad och Tjorven. TrafikMagasinet kan ha visat någon enthusiast som jobbade med Tjorven. Tidsmässigt bör det ha varit 1998-2002. Mer vet jag inte i dag – tyvärr! Men säkert finns det entusiaster där ute som har batter koll än jag på detaljer I oliga reportage vi sände. Låt mig tillägga att du och andra gör en insats för svensk bilkultur som renoverar och håller liv i en del av historien.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>