Arkiv

Volvo V90 – En oåtkomlig skönhet?

 

v90

En bil – för vem, undrar man här i staterna. I USA är kombibilen lika utdöd som dinosaurierna. Fråga mig – jag vet.

Personligen väcks habegäret direkt när jag ser Teknikens Världs bilder på V90. Bilderna har sedan valsat runt och utomlands senast till amerikanska tidningar. Även om motorjournalister i staterna höjer modellen till skyarna väcks många frågor på sociala media.

Häromåret försökte jag byta in min tre år gamla V70 hos en Volvohandlare, samma återförsäljare som sålt den som ny några år tidigare.  Han tittade på mig som om bilen var något katten släpat in och sa: Vi byter inte in kombibilar – sälj den på nätet om du kan.

Och jag lyckades. Köpare var ett svenskt par som just fått barn och insåg fördelarna med en V70 och haft ett antal Volvo Wagon hemma i Sverige.

Amerikanska journalister jag pratat med ställer sig tveksamma till om det finns en marknad här i USA. Andra säger att modellen nog är framtagen enbart för hemmamarknaden – där ju den här vettiga biltypen domineer.

Men, oj vad snygg den är!  Snälla Volvo! Kan man få beställa en V90 hit till USA!

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>