Arkiv

VW toppar försäljningen – igen!

Under augusti blev Volkswagen det mest registrerade bilmärket på svensk bilmarknad. Modellen Golf lade för andra månaden i rad beslag på förstaplatsen för nya bilar samtidigt som Passat knep andraplatsen i augusti.

vw1Volkswagen har hittills under året kunna notera försäljningsframgångar för flera modeller ur det breda produktprogrammet, särskilt med Golf som erbjuds i sex olika drivlinor och tre karossutföranden. Med 1 557 registreringar toppar Golf listan för nya bilar i Sverige i augusti. Modellen toppade även listan i juli.

− Det är första gången i modern tid som en Volkswagen innehar förstaplatsen två månader i rad. Med tanke på att den forna ettan är slutproducerad har vi stora förhoppningar om att Golf blir Sveriges mest sålda bilmodell när hela 2016 summeras, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

En annan modell som utmärker sig är Passat som med 1 031 registreringar i augusti var Sveriges näst mest sålda bil efter Golf. Laddhybridversionen GTE står fortsatt för en betydande del av hela Passat-försäljningen och av samtliga supermiljöbilar i Sverige.

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>