Arkiv

Se upp 007… här kommer Trump

the new beast
Foto: The Sun

Trump slipper Obamas gamla tjänstebil

Donald Trump har alltid gillat att åka i bilar som imponerar och hans senaste tjänstebil – CADILLAC ONE – tar både komfort och säkerhet till en helt ny nivå. Och Trump har inte gjort någon hemlighet av att han inte gillat att behöva ta över Obamas gamla tjänstebil The Beast.

I veckan levererade Secret Service Cadillac One som liksom föregångaren är en riktig best.
Säkerheten har uppdaterats med det senaste, exakt vad får vi inte veta.

Den drivs av en dieselmotor från GM:s lastbilslinje och den bombsäkra karossen uppges väga närmare tio ton.
Bara en enda dörr väger lika mycket som dörren till en Boeing 757. Däcken är naturligtvis punkteringssäkra. Men det är bara början. Cadillac One ska kunna släppa ut fotanglar, en sorts spikhinder för att stoppa förföljare. Det påstås men går inte att få bekräftat att jättelomusinen också kan spraya olja för att göra det svårare för förföljare.

Hela karossen är täckt med skyddande pansar och ska klara alla tänkbara attacker. Besten kan försvara sig med tårgas och olika skjutvapen. Ombord finns ett förråd av blod och olika livsuppehållande apparater.
Kommunikationerna har förbättrats och har direktlinjer till Pentagon och vicepresidenten.

Om Besten måste in på service finns ett okänt antal exakt lika kopior i reserv. Hur många är naturligtvis hemligt. Men vi tror oss veta att det fanns minst 10 identiskt lika exemplar av Obamas tjänstebil.
I dag används flera för utbildning av nya chaufförer till Trumps flaggskepp med smeknamnet Cadillac One.

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>