Arkiv

Avgasrenade bilar inget för Trump

 

Nu får ledningen för Ford och GM i Detroit på skallen av USA:s president. Anledningen är att bilarna släpper ut för lite avgaser. Ja, du läste rätt.  Kalifornien har liksom Sverige i många år varit föregångare när det gäller miljö och bilarna som säljs på amerikanska västkusten är renare än i övriga USA. Onödigt tycker Trump som vill sänka miljökraven. Men Ford och GM vägrar lyssna på sin president.  Vi kommer att fortsätta prioritera miljö och säkerhet, säger båda. Och bilar som släpper ut mer avgaser kommer inte att lämna banden i Detroit. De skulle dessutom bli omöjliga att sälja utanför USA.

 

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>