Arkiv

Tre bröder har en mack ihop

I Sundborn med en mil till Falun fanns en bensinmack till OKQ8 bestämde sig för att slå ihop. Men bröderna Engkvist som drivit macken sedan starten 1966 vägrade ge upp. De installerade egna pumpar och nu är allt som det ska i Sundborn. Man har bevarat interiören med allt som fanns i dåtidens mackar. Kanske är det dags för K-märkning.  Byborna slipper köra in till Falun för att tanka och bröderna Engkvist ser till att det finns både bensin, diesel, taxi och en kvällstidning man kan hämta på vägen hem. Och här får man service och hjälp med bilen, säger byborna. Det är annat än mackarna i sta´n där kassörskans kompetens är att sälja korv och läsk.

Foto: DT

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>