Arkiv

Så vara det dags igen då!

Dubbdäck ruggar upp isen ocher bättre fäste - också för de som väljr att köra dubbfritt.

I dag var det Västsveriges tur att upptäcka att det är slut på sommaren. BLIXTHALKAN ORSAKADE AVÅKNINGAR kan vi läsa.

 Jag har också varit klantig och  inte insett att det blir halt när regn fryser till is, men skyller inte på halkan – eller bilen.  Och kör du så fort att du inte kan stanna utan kör av vägen är det ditt (och mitt) fel – inte vädrets, eller SMHI:s. 

Har du inte monterat på vinterdäcken är det du som är den skyldige, inte bilen.  Och kom ihåg att på ishalka är det bara dubb som räknas, metallstiften river som kattklor i isen.  Dubbfria däck har blivit bättre, men på polerad  is är dom knappast mycket bättre än sommardäck.

Share

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>